Pasang iklan Anda di sini.
https://goo.gl/Io3Xqy

Sunday, December 30, 2012

0 Game Hacker Buatan Indonesia


Menu Utama Hacker - ID Informasi tentang hacker, bagaimana mereka bekerja, dan apa motivasi mereka melakukan hal tersebut memang seringkali kita temui pada beberapa media massa. Hacker - penguji keamanan atas sesuatu hal, mulai dari manusia hingga perangkat lunak, tidak memiliki sisi baik atau buruk. Hacker adalah seperti sebutan untuk pekerjaan-pekerjaan yang lain: pengacara, hakim, dll. Namun apabila hacker ini mulai bersifat merusak dan menimbulkan kerugian, beberapa kalangan sepakat menyebut mereka dengan “cracker”.


Hacker - ID adalah salah satu game simulasi hacking yang dibuat (ulang) dengan menggunakan bahasa Indonesia yang baik dan harapannya mudah dimengerti oleh masyarakat Indonesia. Mengapa di game tentang simulasi hacking? Tujuan dari game ini adalah mengenalkan dan membiasakan pemain pada terminal sistem operasi *nix (Unix, Linux, dll) yang pada umumnya adalah sistem operasi yang digunakan untuk melakukan proses hacking. Sehingga pemain setidaknya tahu, seperti apa rasanya menjadi seorang hacker.
Download Links:

Hacker - ID dibuat ulang dari framework dari salah satu game hacking populer, dengan modifikasi pada beberapa tempat dengan tujuan pemain yang berlatar belakang bahasa Indonesia mudah untuk memainkan permainan tersebut. 


Pemain bermain pada sisi protagonis. Hal ini penting agar melatih diri menimbulkan keinginan untuk memanfaatkan teknologi untuk berbuat kebajikan, bukan sebaliknya. Mengapa protagonis? Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, istilah hacker cenderung mengarah pada konotasi negatif, padahal sebenarnya hacker hanyalah sebutan, layaknya seperti pekerjaan lain. Pemain diminta untuk membantu pihak kepolisian untuk membawa ke pengadilan “cracker” lain yang telah mengacaukan sistem perbankan.

Friday, December 21, 2012

0 ID Codes Setiap Negara


Afghanistan --> AF
Albania --> AL
Algeria --> DZ
American Samoa --> AS
Andorra --> AD
Angola --> AO
Anguilla --> AI
Antarctica --> AQ
Antigua and Barbuda --> AG
Argentina --> AR
Armenia --> AM
Aruba --> AW
Australia --> AU
Austria --> AT
Azerbaijan --> AZ
Bahamas --> BS
Bahrain --> BH
Bangladesh --> BD
Barbados --> BB
Belarus --> BY
Belgium --> BE
Belize --> BZ
Benin --> BJ
Bermuda --> BM
Bhutan --> BT
Bolivia --> BO
Bosnia and Herzegovina --> BA
Botswana --> BW
Bouvet Island --> BV
Brazil --> BR
British Indian Ocean Territory --> IO
Brunei Darussalam --> BN
Bulgaria --> BG
Burkina Faso --> BF
Burundi --> BI
Cambodia --> KH
Cameroon --> CM
Canada --> CA
Cape Verde --> CV
Cayman Islands --> KY
Central African Republic --> CF
Chad --> TD
Chile --> CL
China --> CN
Christmas Island --> CX
Cocos (Keeling) Islands --> CC
Colombia --> CO
Comoros --> KM
Congo --> CG
Congo, Democratic Republic --> CD
Cook Islands --> CK
Costa Rica --> CR
Cote d'Ivoire --> CI
Croatia --> HR
Cyprus --> CY
Czech Republic --> CZ
Denmark --> DK
Djibouti --> DJ
Dominica --> DM
Dominican Republic --> DO
East Timor --> TL
Ecuador --> EC
Egypt --> EG
El Salvador --> SV
Equatorial Guinea --> GQ
Eritrea --> ER
Estonia --> EE
Ethiopia --> ET
Falkland Islands (Malvinas) --> FK
Faroe Islands --> FO
Fiji --> FJ
Finland --> FI
France --> FR
French Guiana --> GF
French Polynesia --> PF
French Southern Territories --> TF
Gabon --> GA
Gambia --> GM
Georgia --> GE
Germany --> DE
Ghana --> GH
Gibraltar --> GI
Greece --> GR
Greenland --> GL
Grenada --> GD
Guadeloupe --> GP
Guam --> GU
Guatemala --> GT
Guinea --> GN
Guinea-Bissau --> GW
Guyana --> GY
Haiti --> HT
Heard and McDonald Islands --> HM
Honduras --> HN
Hong Kong --> HK
Hungary --> HU
Iceland --> IS
India --> IN
Indonesia --> ID
Iraq --> IQ
Ireland --> IE
Israel --> IL
Italy --> IT
Jamaica --> JM
Japan --> JP
Jordan --> JO
Kazakhstan --> KZ
Kenya --> KE
Kiribati --> KI
Kuwait --> KW
Kyrgyzstan --> KG
Lao People's Democratic Republic --> LA
Latvia --> LV
Lebanon --> LB
Lesotho --> LS
Liberia --> LR
Libya --> LY
Liechtenstein --> LI
Lithuania --> LT
Luxembourg --> LU
Macau --> MO
Macedonia --> MK
Madagascar --> MG
Malawi --> MW
Malaysia --> MY
Maldives --> MV
Mali --> ML
Malta --> MT
Marshall Islands --> MH
Martinique --> MQ
Mauritania --> MR
Mauritius --> MU
Mayotte --> YT
Mexico --> MX
Micronesia --> FM
Moldova --> MD
Monaco --> MC
Mongolia --> MN
Montserrat --> MS
Morocco --> MA
Mozambique --> MZ
Namibia --> NA
Nauru --> NR
Nepal --> NP
Netherlands --> NL
Netherlands Antilles --> AN
New Caledonia --> NC
New Zealand --> NZ
Nicaragua --> NI
Niger --> NE
Nigeria --> NG
Niue --> NU
Norfolk Island --> NF
Northern Mariana Islands --> MP
Norway --> NO
Oman --> OM
Pakistan --> PK
Palau --> PW
Palestinian Territory --> PS
Panama --> PA
Papua New Guinea --> PG
Paraguay --> PY
Peru --> PE
Philippines --> PH
Pitcairn --> PN
Poland --> PL
Portugal --> PT
Puerto Rico --> PR
Qatar --> QA
Reunion --> RE
Romania --> RO
Russian Federation --> RU
Rwanda --> RW
Saint Kitts and Nevis --> KN
Saint Lucia --> LC
Saint Vincent and the Grenadines --> VC
Samoa --> WS
San Marino --> SM
Sao Tome and Principe --> ST
Saudi Arabia --> SA
Senegal --> SN
Serbia and Montenegro --> CS
Seychelles --> SC
Sierra Leone --> SL
Singapore --> SG
Slovakia --> SK
Slovenia --> SI
Solomon Islands --> SB
Somalia --> SO
South Africa --> ZA
South Georgia and The South Sandwich Islands --> GS
South Korea --> KR
Spain --> ES
Sri Lanka --> LK
St. Helena --> SH
St. Pierre and Miquelon --> PM
Suriname --> SR
Svalbard and Jan Mayen Islands --> SJ
Swaziland --> SZ
Sweden --> SE
Switzerland --> CH
Taiwan --> TW
Tajikistan --> TJ
Tanzania --> TZ
Thailand --> TH
Togo --> TG
Tokelau --> TK
Tonga --> TO
Trinidad and Tobago --> TT
Tunisia --> TN
Turkey --> TR
Turkmenistan --> TM
Turks and Caicos Islands --> TC
Tuvalu --> TV
Uganda --> UG
Ukraine --> UA
United Arab Emirates --> AE
United Kingdom --> GB
United States --> US
United States Minor Outlying Islands --> UM
Uruguay --> UY
Uzbekistan --> UZ
Vanuatu --> VU
Vatican --> VA
Venezuela --> VE
Viet Nam --> VN
Virgin Islands (British) --> VG
Virgin Islands (U.S.) --> VI
Wallis and Futuna Islands --> WF
Western Sahara --> EH
Yemen --> YE
Zambia --> ZM
Zimbabwe --> ZW

0 Graph Facebook


Assalamualaikum , salam sejahtera dan salam satu Hacker .
ok , Hari ini aku nk tunjuk kan kepada korang . Graph dekat facebook .
Ataupun kalau korang nak cari ID code facebook korang .
Ataupun kalau korang dah tukar username korang..
contohnye 
http://facebook.com/username
macamtulah kan ..?
ok , tapi kalau korang nak cari ID code kat belakang fb korang tu , senang jee ...
cuma korang perlu tambahkan 
http://graph.facebook.com/username
ok dah dapat ?
nanti dia akan keluar macam ini

{
"id": "nombor ID",
"name": "Nama Di Facebook",
"first_name": "Nama Pertama",
"last_name": "Nama Terakhir",
"gender": "sex",
"locale": "bahasa yang digunakan"
}

ok , korang mesti tertanye2 , nk buat ap dgn ID code ni kan ?
ok , sekarang aku nak bagi tahu kegunaannye ..
korang type dekat status fb korang mcmni
@[ID:0]
okay , yang ID tu , korang letaklah ID sesapepun ..
ok , sekarang dah paham ?
kalau dah paham , comment n like ok .. ;)

0 Apa itu Phishing ?

Assalamualaikum to all muslim , n selamat sejahtera to All ~
harini Cat nk ceritakan perbezaan antara Phishing & Keylogger ..

Phishing merupakan percubaan untuk melakukan jenayah penipuan dengan mendapatkan maklumat sensitif, seperti username, password dan butiran kad kredit, dengan muncul sebagai entiti yang dipercayai dalam sebuah komunikasi elektronik. Bank online, eBay, PayPal dan lain-lain adalah target umum seorang penggodam. Phishing biasanya dilakukan melalui e-mel atau mesej segera dan sering mengarahkan pengguna untuk memasukkan butiran di sebuah website. Phishing adalah contoh dari teknik kejuruteraan sosial yang digunakan untuk menipu pengguna. Percubaan untuk menangani peningkatan jumlah insiden phishing termasuklah melalui perundangan, latihan kepada pengguna, kesedaran masyarakat, dan langkah-langkah teknikal.

Percubaan phishing yang terbaru telah menyasarkan pelanggan bank dan perkhidmatan pembayaran dalam talian. laman jejaring sosial seperti Orkut juga merupakan target phishing.

E-mel palsu adalah alat yang paling banyak digunakan untuk melakukan serangan phishing. Dalam banyak kes kita mendapat e-mel palsu yang tampaknya telah datang dari laman yang dipercayai. di sini seorang penggodam boleh meminta pengguna untuk mengesahkan username dan password dengan membalas ke alamat e-mel yang diberikan.

TEKNIK SERANGAN PHISHING

1. Pautan Manipulasi

Sebahagian besar kaedah phishing menggunakan beberapa bentuk penipuan teknikal yang direka untuk membuat link dalam e-mel yang kelihatan seperti milik beberapa pertubuhan yang dipercayai atau organisasi palsu. URL yang salah ejaannya atau penggunaan subdomain adalah trik umum digunakan oleh phisher, seperti contoh URL dibawah:

www.micosoft.com

www.mircosoft.com

www.verify-microsoft.com

dan bukannya www.microsoft.com

2. Filter Evasion

Phisher telah menggunakan gambar (bukan teks) yang membuatkan ia lebih sukar untuk anti-phishing mengesan teks yang umum digunakan dalam e-mel phishing. Ini adalah alasan Gmail atau Yahoo akan mematikan gambar secara default untuk emel yang masuk.


Bagaimanakah rupa serangan phishing/scam?

Apabila kaedah penipuan menjadi lebih canggih, begitu jugalah mesej e-mel dan tetingkap pop up yang telah dicipta. Mereka sering memasukkan logo rasmi dari organisasi nyata dan maklumat pengenalan lain yang diambil secara terus dari laman web yang sah. Ini adalah contoh bagaimana e-mel phishing kelihatan:

Contoh mesej phishing, termasuk alamat URL palsu yang dihubungkan ke sebuah laman web scam/penipuan.

Untuk membuat e-mel phising tampak lebih asli, para phisher/scammer akan meletakkan:

1. Sebuah link dalamnya yang dihubungkan ke laman web yang sah,
2. Tetapi sebenarnya membawa anda ke sebuah laman web phising
3. Atau mungkin pop-up yang tampak persis seperti laman rasmi.

Laman-laman tiruan juga disebut 'spoofed website'. Setelah anda berada di salah satu laman web palsu tersebut, anda akan menghantar maklumat peribadi kepada para penggodam.


Bagaimana mengenalpasti e-mel palsu?

Berikut adalah beberapa frasa untuk mengesannya, jika anda merasakan mesej e-mel tersebut adalah phishing scam.

"Pengesahan akaun anda."

laman web yang sah tidak akan pernah meminta anda untuk menghantar kata laluan, nama, nombor Jaminan Sosial (Social Security number), atau maklumat peribadi yang lain melalui e-mel.

"Jika anda tidak merespon dalam masa 48 jam, akaun anda akan ditutup."

Mesej ini menyampaikan keadaan terdesak sehingga anda akan memberi respons dengan cepat tanpa berfikir.

"Pelanggan Yang Terhormat."

Emel Phishing biasanya dihantar dalam keadaan tidak mengandungi nama pertama atau terakhir.

"Klik link di bawah untuk mendapatkan akses kepada akaun anda."

mesej berformat HTML boleh mengandungi pautan atau bentuk yang anda boleh mengisi seperti mengisi borang di laman web. pautan yang anda didesak untuk klik mungkin mengandungi semua atau sebahagian daripada nama sebuah syarikat nyata/asli dan biasanya "ditopengkan," bererti bahawa link yang anda lihat tidak membawa anda ke alamat itu tapi di suatu tempat yang berbeza, biasanya laman web scam/palsu.


Jadi perkara penting untuk mempertahankan diri dari serangan phishing adalah:

1. Jangan beranggapan bahawa e-mel dapat disahkan berdasarkan pada alamat e-mel penghantar.

2. Sebuah bank yang dipercayai / organisasi seperti paypal tidak akan pernah meminta anda untuk memberi nama penuh dan password anda di dalam emel paypal.

3. Sebuah email dari organisasi dipercayai tidak akan mengandungi lampiran atau perisian.

4. Mengklik link dalam e-mel adalah cara yang paling tidak selamat untuk masuk ke akaun anda.

0 Apa itu Keylogger ?

Sebelum melangkah lebih jauh,ada baiknya kalo kita mengerti dlu apa itu keylogger,.

berikut urainya,.

1. Apa itu keylogger?

keylogger (juga disebut sebagai perangkat lunak mata-mata) adalah sebuah program kecil yang memonitor setiap keystroke pengguna mengetik pada keyboard komputer tertentu’s. Sebuah program keylogger dapat diinstal hanya dalam beberapa detik dan setelah terinstal, anda hanya langkah menjauh dari mendapatkan password korban.

2. Bagaimana keylogger bekerja?

Setelah keylogger diinstal pada PC, mulai beroperasi di latar belakang (mode stealth) dan menangkap setiap keystroke dari korban pada PC itu. Mari kita mengambil contoh kecil: Korban pergi ke http://mail.yahoo.com dan jenis “username” nya dan “password” di bidang masing-masing untuk login. keylogger yang diam-diam mencatat tombol tersebut dan menyimpannya dalam log.

Log ini ketika membuka menunjukkan “username” ditangkap dan “password” dan juga akan memberitahu Anda bahwa mereka diketik di halaman login Yahoo. Jadi beban keylogger pada startup setiap, berjalan di latar belakang dan menangkap masing-masing dan setiap keystroke.

asyik bukan???

3. Bagaimana menginstal keylogger?

keylogger A dapat diinstal seperti program lain. Cukup ikuti petunjuk pada layar dan Anda sudah selesai.

4. Apakah saya membutuhkan pengetahuan khusus untuk menginstal dan menggunakan keylogger?

Tentu saja TIDAK! Siapapun yang memiliki pengetahuan komputer dasar dapat menginstal dan menggunakan keylogger. Hal ini tidak memerlukan keahlian khusus.

nah,.anda tidak perlu tahu bahasa pemograman,atau seorang hacker handal sekalipun,.cukup instal saja kepada pc korban,dan biarkan alat ini bekerja,..

semoge bermamfaat,.gunakan untuk jalan kebaikan,.

0 View Password Behind ****** With JavaScript

benda ini bukan hack or watever . .tetapi hanyer VIEW sahaja . . bila seseorg tu save pass die ..tapi kita hanyer dapat lihat ******* dan tidak tahu sebaliknyer . . .tapi kalo korang bijak . . .(seorg pro dalam pertghan godaman) korang hanyer tggu mangsa TYPING pass die . . so . .bila dah dapat pass mangsa tetapi kita dapat VIEW ***** so benda ini pon ibarat hacking jugak . . . mcm keylogger atau phish . .tapi . .nak jadi org tgh . .susah skit . .so ..... enjoy . 

Copy paste at address bar

javascript: alert(document.getElementById('Passwd').value);

0 Pop Like Fan Page Untuk Blogger



Bende nih ak copy dari 0tak.blogspot.com
Yes!! akhirnya, dapat jugak aku membuat Like Fan Page Popup untuk blogger. wkwkwkwkwkwk.. penat gila mengeditnya... tuan2 dan puan2 jangan risau, benda ni amat mudah digunakan, dan yang paling penting benda ni adalah percuma. xD


akan tetapi.. popup like page ni hanya untuk blogger, lain kali la aku buat untuk wordpress.. sori ye blog wordpress.



ok.. tanpa membuang masa, aku mempersembahkan cara nak guna benda ni.



----------------------------------------



Popup ni termasuk dengan like button.



Mula2 pergi kat..



1. Blogger > Design > Edit HTML
2. Backup template (kalau risau)
3. Paste code kat bawah ni sebelum </body>
4. Save la template korang.. dan view.




<!-- 0tak.blogspot.Com Like Pop Code Start -->
<script type='text/javascript'> 
//<![CDATA[ 
    KNFBFansPRO='RakanBlog'
//]]> 
</script> 
<style>#fblikepop{background-color:#fff;display:none;position:fixed;top:200px;_position:absolute; /* hack for IE 6*/width:450px;border:10px solid #6F6F6F;z-index:200;-moz-border-radius: 9px;-webkit-border-radius: 9px;margin:0pt;padding:0pt;color:#333333;text-align:left;font-family:arial,sans-serif;font-size:13px;}
#fblikepop body{background:#fff none repeat scroll 0%;line-height:1;margin:0pt;height:100%;}
.fbflush{cursor: pointer;font-size:11px !important;color:#FFF !important;text-decoration:none !important;border:0 !important;}
#fblikebg{display:none;position:fixed;_position:absolute; /* hack for IE 6*/height:100%;width:100%;top:0;left:0;background:#000000;z-index:100;}
#fblikepop #closeable{float:right;margin:7px 15px 0 0;}
#fblikepop h1{background:#6D84B4 none repeat scroll 0 0;border-top:1px solid #3B5998;border-left:1px solid #3B5998;border-right:1px solid #3B5998;color:#FFFFFF !important;font-size:18px !important;font-weight:normal !important;padding:5px !important;margin:0 !important;font-family:&quot;Lucida Sans Unicode&quot;, &quot;Lucida Grande&quot;, sans-serif !important;}
#fblikepop #actionHolder{height:30px;overflow:hidden;}
#fblikepop #buttonArea{background:#F2F2F2;border-top:1px solid #CCCCCC;padding:10px;min-height:50px;}
#fblikepop #buttonArea a{color:#999999 !important;text-decoration:none !important;border:0 !important;font-size:10px !important;}
#fblikepop #buttonArea a:hover{color:#333 !important;text-decoration:none !important;border:0 !important;}
#fblikepop #popupMessage{font-size:12px !important;font-weight:normal !important;line-height:22px;padding:8px;background:#fff !important;}
#fblikepop #counter-display{float:right;font-size:11px !important;font-weight:normal !important;margin:5px 0 0 0;text-align:right;line-height:16px;}</style>
<script src='http://yourjavascript.com/3125171491/0takblogbijak.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1' type='text/javascript'/>
<script src='http://yourjavascript.com/21131110170/0takfblikepopup1.js' type='text/javascript'/>
<script language='javascript'> 
//<![CDATA[ 
    $(document).ready(function(){                        
        $().KNFBFansPRO({ 
           timeout: 30
            wait: 0
            url: 'https://www.facebook.com/RakanBlog', 
            closeable: true        }); 
    }); 
//]]> 
</script> 
<div id='fbtpdiv'/>
<!-- 0tak.blogspot.Com Like Pop Code End -->



Benda yang amat penting untuk tukar:



* Gantikan RakanBlog dengan username fanpage korang.
* Timer 30 saat tukar ikut suka hati korang.
* Popup muncul setelah beberapa minit berada dalam blog kalau tak di like >> wait: 0.. kikikikik



Peringatan: Kalau fanpage korang macam ni >> https://www.facebook.com/pages/0tak/290129897723799 tak jadi popup ni, ssb nanti jadi lawak, sbb panjang.  Cuma url page yg mcm ni leh buat >>https://facebook.com/RakanBlog .. aku buat benda ni, aku sendiri tak leh guna lagi.. wkwkwkwkwkwk..



ok.. bab penting dah habis.. setakat ni aku baru buat 2 je image untuk popup ni.. contoh image kat bawah.. kalau ada masa nanti, aku buat lagi 2 gambar utk korang letak kat blog.

Kalau nak tukar pic, copy java kat bawah mengikut code warna yg disediakan

Jenis 1
http://yourjavascript.com/21131110170/0takfblikepopup1.js
Jenis 2
http://yourjavascript.com/21526651352/0takfblikepopup2.js

Sumber Sebenar sini