Pasang iklan Anda di sini.
https://goo.gl/Io3Xqy

Friday, September 09, 2016

0 CARA UNLOCK BROADBAND HUAWEI MAXIS CELCOM DIGI UMOBILE

Hari ini aku nak ajar korang cara nak unlock broadband. method ni work untuk semua jenis broadband sama ada maxis, celcom, digi, u mobile, atau apa2 ja jenis broadband.
Ok jom!

1. Mula-mula sekali korang perlu tahu nombor IMEI broadband.
Cara nya, korang tengok di belakang broadband, atau di dalam broadband.cari IMEI. kemudian salin IMEI tu dimana2 sebab nak guna nanti.
Contoh IMEI :




2. Lepas tu, buka website ni :
http://tools.texby.com/unlock-codes/huawei/

Korang tulis IMEI broadband tu di dalam kotak kosong di website tu.


tulis IMEI di dalam kotak tu

3. Lepas tu, tekan SUBMIT.korang akan dapat hasil macam ni :



Yang aku buat kotak merah tu code untuk unlock. kalau yg betul tak dak XXX tu, tpi atas sbb tertentu aq terpaksa censored hehe. 

Korang copy code tu, sbb nak guna.

4. Sekarang korang masukkan SIM yang korang nak guna ke dalam boradband. tapi korang kena guna SIM yang berlainan dari broadband. Contohnya, kalau Broadband Maxis, korang masukkan SIM Celcom. macam tu la sebaliknya.

Lepas tu korang cucuk di laptop, dan buka software broadband tu. Secara automatik satu popup akan keluar mintak Unlock Code.

Korang paste code yang dapat di website tadi, ke dalam kotak popup tu.




Lepas tu tekan OK.

5. Bila berjaya, broadband korang akan detect signal sim baru tu. 



SIAP! lepas tu boleh connect dan guna internet macam biasa.

Ok itu saja. terima kasih. Assalamualaikum.

0 komentar :

Post a Comment